Amming om vinteren

Dette er ikke en faglig artikkel. Den omhandler mine egne erfaringer, og må derfor ikke anses som en ekspertuttalelse.

Vinteren er her, og da er det viktig å holde brystene varme for å prøve å forebygge brystbetennelse. Brystbetennelse er meget smertefullt. Tette melkeganger kan gi betennelse. Dersom man går for lenge med brystbetennelse uten behandling og / eller uten å få tømt brystet, kan det utvikle seg byller (abscess) som må dreneres eller i verste fall opereres.

Kontakt lege en gang for mye heller enn en gang for lite. Dersom man får åpne sår med infeksjon / puss, må lege oppsøkes umiddelbart. Bakteriell infeksjon krever nemlig antibiotikabehandling. Sterke smerter, høy feber og fryseanfall vil man for all del unngå når man er nybakt mor.

Husk å vente med å bruke ammeinnlegg til melkeproduksjonen er kommet skikkelig i gang! Det tar noen dager fra fødsel til produksjonen starter for fullt, og dersom man begynner med ammeinnlegg «for tidlig», vil den tynne hinnen som dannes på brystvortene etter hvert måltid, rives av. Da blir man sår og er mer utsatt for rifter som i verste fall kan føre til bakteriell infeksjon.

Våte ammeinnlegg over tid kan gi grobunn for sopp, noe som også er smertefullt. Og dersom man først har fått sopp, må man ikke bruke ull direkte på brystvortene. Sopp trives nemlig i ull. Det er bedre å bytte ammeinnlegg litt for ofte enn for sjelden.

Det er ikke alle som tåler ull, og da er ammeinnlegg av myk og behagelig bambusviskose et fint alternativ. Bambusviskose absorberer væske meget godt og bidrar til å holde brystene varme. Dersom man har mindre eller større lekkasjer, er det fint å kunne bruke ammeinnlegg med lekkasjesperre som puster i tillegg til å holde tett. EMBRACE ME har et godt utvalg av ammeinnlegg i flere størrelser og tykkelser. Ammeinnleggene leveres i mange ulike farger og mønstre, og de kan vaskes på 60 grader. Vi kan ikke garantere at du unngår brystbetennelse eller sopp ved å bruke ammeinnleggene våre, men det er uansett bra å prøve å forebygge så godt man kan.

Ammeinnlegg i mange flotte farger og ulike størrelser finner du her.

Trenger du hjelp til å huske hvilket bryst du ammet fra sist? Vi selger ammepåminnere i mange flotte farger og mønstre her.