Om Outlast®-teknologi

Outlast®-teknologi ble opprinnelig utviklet for NASA, og denne teknologien benytter faseendrede materialer (PCM) som absorberer, lagrer og slipper varme - for optimal termisk komfort. Vi benytter Outlast® i flere av våre Linus-produkter.

Inni de patenterte mikrokapslene kalt Outlast® Thermocules™ blir substanser som ligner parafin lagret, og disse er i stand til faseendring. H2O er et velkjent eksempel på dette enkle, fysiske prinsippet. Vann blir til is eller damp når energi blir lagt til eller fjernet. PCM-teknologien bruker akkurat den samme fysikkregelen.

Denne innkapslingsprosessen gjør Thermocules ™ eksepsjonelt holdbar for mange bruksområder. Thermocules ™ kan bli innlemmet i tekstiler og fiber, og har kapasitet til å absorbere, lagre og frigi overflødig varme. Dette gir et produkt som inneholder Outlast®-teknologi muligheten til å regulere hudens mikroklima kontinuerlig. Når huden blir varm, blir varmen absorbert, og når den er kjølig, frigjøres varmen. Fordelene ved Outlast® Adaptive Comfort®-produktene i et raskt overblikk:

 

  • Tilpasser seg til hudens temperatur
  • Mindre overoppvarming
  • Mindre svetting
  • Mindre frysing
  • Aktiv temperaturregulering

Outlast-NASA.jpg

thermocules_Outlast.jpg